Sporen in het bos


Verstopt door het museum zijn allemaal gewone, maar bijzondere bosdieren te vinden. Gewapend met een speurtochtkaart zoeken de leerlingen de bosdieren door het hele museum. Is het gelukt om ze allemaal te vinden? Dan gaan de leerlingen aan de slag met een ‘sporendomino’ waarbij ze de dieren die ze gevonden hebben plaatsen bij de juiste sporen.

Als extraatje ervaren de leerlingen ook nog welke speciale overlevingstrucjes deze dieren hebben om in het bos te overleven. Waarom klimt een eekhoorn eigenlijk met zijn kop naar beneden uit een boom? En wat doet een das met zijn lange nagels? Dit programma is gebaseerd op het landschap Noordoost-Twente.

Voor wie? Groep 3-4

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Dichterbij de natuur!
Het wonderbaarlijk actieve museum voor de hele familie waar je oog in oog staat met natuur + cultuur. Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie parktuin van het museum.
Kidsproof museum nr.1 in Overijssel 2022!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;