les bovenbouw BO


Programma Bovenbouw Basisscholen:

Veilingles:

De leerlingen krijgen informatie over de fruitveiling en het vervoer van fruit naar de veiling door middel van een Power Point presentatie. Ze beleven het veilinggebeuren in veilingbankjes met drukknoppen en telefoons door zelf te mogen kopen of verkopen. Ook werken ze aan creatieve opdrachten: puzzels, tekenen, in eigen woorden vertellen wat ze in deze les gezien en beleefd hebben.

Fruit & Beestjes les:

In deze les krijgen de kinderen inzicht in waarom de insecten belangrijk zijn voor de voeding. Welke insecten een echte plaag zijn voor de fruitteler en wat deze daaraan doet. Deze informatie wordt op een speelse en interactieve manier overgebracht.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Een bezoek aan het Fruitteeltmuseum in Kapelle is een ontdekkingstocht door de geschiedenis van het fruit en de fruitteelt. Het museum heeft in mei 2018 een complete herinrichting afgerond. De vaste expositie heeft een metamorfose ondergaan. Naast de oude vertrouwde gereedschappen en andere objecten, zijn er nog niet eerder tentoongestelde zaken te zien. Nieuw zijn ook de interactieve fruitbomen met hun eigen verhaal. De oude veiling met de werkende veilingklok heeft een prominente plaats behouden in het museum.

In de museumtuin, een onderdeel van het museum groeien wel 170 verschillende fruitbomen, voornamelijk oude appel- en perenrassen. We bieden een apart programma aan voor onder- en bovenbouw van de basisscholen!

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;