les bovenbouw BO


Programma Bovenbouw Basisscholen:

Veilingles:

De leerlingen krijgen informatie over de fruitveiling en het vervoer van fruit naar de veiling door middel van een Power Point presentatie. Ze beleven het veilinggebeuren in veilingbankjes met drukknoppen en telefoons door zelf te mogen kopen of verkopen. Ook werken ze aan creatieve opdrachten: puzzels, tekenen, in eigen woorden vertellen wat ze in deze les gezien en beleefd hebben.

Fruit & Beestjes les:

In deze les krijgen de kinderen inzicht in waarom de insecten belangrijk zijn voor de voeding. Welke insecten een echte plaag zijn voor de fruitteler en wat deze daaraan doet. Deze informatie wordt op een speelse en interactieve manier overgebracht.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Het ZeeuwsFruitMuseum vertelt het verhaal over de fruitteelt in Zeeland. In ons prachtige streekmuseum vind je informatie over de fruitteelt toen en nu. Prachtige historische stukken zijn bewaard gebleven voor het nageslacht. Cultureel erfgoed dat zo niet verloren gaat. Het museum wordt omringt door een prachtige tuin met meer dan 170 verschillende fruitrassen. Bijkletsen kan in ons gezellige museumcafé met koffie en een heerlijk stuk appelgebak. Het museum beschikt over een winkel met streekproducten voor een blijvende herinnering. Café en winkel zijn open voor iedereen. Naast de collectie zijn er het hele jaar door activiteiten zoals wandelingen, fietstochten, workshops, cursussen, demonstraties en nog veel meer. Hou de agenda in de gaten voor actuele informatie.

Educatie verzorgen we voor basisscholen aan de hand van programma's die zijn gebasseerd op kerndoelen van scholen. Middelbaar en Hoger onderwijs is bij ons ook van harte welkom. Hiervoor worden programma's op maat gemaakt. Voor volwassenen verzorgen we regelmatig lezingen, cursussen en demonstratiedagen op gebied van fruitteelt. 

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;