Weet wat een uil eet!


Altijd al willen weten wat uilen eten? Dit bijzondere nachtdier eet vooral muizen en braakt alle botjes en haren weer uit. Tijdens dit braakballenpracticum ontdekken de leerlingen zelf welke muizen de kerkuil allemaal eet. Het bezoek begint eerst met een korte introductie over de uilen zelf; hoe jaagt een uil, welke soorten leven in Nederland en wat hoe kan hij ’s nachts zo goed zien? Bij het uitpluizen van de braakbal ontdekken de leerlingen aan de hand van een menselijk skelet en hazenbotten welke botjes waar zitten in het lichaam. De gevonden botjes mogen mee naar school/huis.

Voor wie? Groep 5-8 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Dichterbij de natuur!
Het wonderbaarlijk actieve museum voor de hele familie waar je oog in oog staat met natuur + cultuur. Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie parktuin van het museum.
Kidsproof museum nr.1 in Overijssel 2022!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;