Bodemdieren


Buiten in de tuin van het museum wemelt het van de kleine kriebeldiertjes. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden maar als je weet waar ze zitten zie je opeen overal bodemdiertjes. Onder een boomstronk zit een jonge pissebed met zes paar poten, pas als hij volwassen is krijgt hij zeven paar poten! De leerlingen ontdekken allemaal dieren die nauw samenleven met elkaar en een belangrijke rol hebben in de voedselkringloop. Want ondanks dat ze er volgens de leerlingen vaak ‘raar’ uitzien zijn deze diertjes heel nuttig en belangrijk.

Dit practicum is afhankelijk van het seizoen, van eind maart tot circa half oktober, te volgen.

Voor wie? Groep 5-8

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Dichterbij de natuur!
Het wonderbaarlijk actieve museum voor de hele familie waar je oog in oog staat met natuur + cultuur. Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie parktuin van het museum.
Kidsproof museum nr.1 in Overijssel 2022!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;