Plastic Super Kleuren Compositie


Niet beschikbaar in juni/juli/aug

Plastic Super is een Kunst Educatief lesprogramma wat leerlingen van groep 1 t/m 4, naast het stimuleren van hun creativiteit, informeert over de plastic soep. Plastic Super helpt ze om hun betrokkenheid ten aanzien van natuur en milieu te vergroten. 
Het lesprogramma start met een videobrief van de zee. (zie video hieronder) Vervolgens praat de kunstenaar met de klas over de plastic soep en krijgen ze via beelden, gesprek en een meeuw  informatie over het onderwerp en de opdracht. Na deze inleiding worden de kinderen verdeeld in groepjes van 3 à 4 kinderen, 1 van de kinderen wordt de kapitein van de groep, de kapitein is "verantwoordelijk" voor een goede samenwerking en mag een winkelmandje in een kleur uitzoeken. Op grote vellen gekleurd papier gaan de kinderen een schilderij maken van plastic.

Ik geef dit lesprogramma al 9 jaar op basisscholen in Nederland Kinderen beleven veel plezier aan het programma omdat we kijken naar bewegend beeld op het digi-bord, ze ruimte krijgen om te mogen spelen maar tegelijkertijd ook leren over vorm en kleur. Ze werken samen binnen een groepje van 3 à 4 kinderen en de kunstwerken worden gefotografeerd en naar de juf gestuurd zodat er na de les van StudioSaar nog volop nagenoten kan worden van de prachtige resultaten. 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Studio Saar ontwikkeld kunsteducatief lesmateriaal voor het basisonderwijs en laat leerlingen nadenken over belangrijke maatschappelijke thema’s bv de plastic soep. Het lesmateriaal heeft een maatschappelijke insteek en verbindt kunst en kennis met elkaar. Er wordt gewerkt met zo veel mogelijk kosteloze materialen wat kinderen de ruimte geeft volop te experimenteren en hun creativiteit te ontwikkelen.

www.studiosaareducatie.nl

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;