Schaap zoekt een thuis


De voorstelling Schaap zoekt een thuis

(scroll voor meer foto's naar onderaan deze pagina!)

Beschrijving

Met levensgrote zelfgemaakte poppen en live percussie spelen we een spannend verhaal over een schaapje dat in het bos op zoek gaat naar nieuwe vrienden. 

Het verhaal

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde vlekken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Maar op een dag is Rikkie het zat en rent hij het bos in. Bruno gaat hem zoeken, want hij weet hoe gevaarlijk het in het bos kan zijn. Ondertussen beleeft Rikkie allerlei spannende avonturen. Hij weet net op tijd te ontsnappen aan de boze wolf, hij wordt uit het water gered door de kikker en hij helpt de vlinder Zazoe om te leren vliegen. Aan het eind van zijn reis heeft hij allemaal nieuwe vrienden gemaakt. En als hij dan ook zijn trouwe vriend Bruno weer terug vindt, voelt hij zich helemaal thuis in het bos, want heeft hij van kikker geleerd, thuis is waar je vrienden hebt.

Thema: Deze voorstelling gaat over de dieren in het bos en over vriendschap.

Interactie:

Er is ook interactie met het publiek: De kinderen moeten helpen om de  wolf de verkeerde kant op te wijzen, ze mogen blazen om Rikkie meer lucht te geven en ze kunnen met hun armen aan de vlinder voordoen hoe je moet vliegen.

Einddans met de kinderen:

Na afloop dansen wij samen met de kinderen een vrolijke dierendans, waarbij we de bewegingen van de dieren in de voorstelling nadansen.

Ook krijgen de kinderen nog even de gelegenheid om de dierfiguren Rikkie en Bruno te ontmoeten.

Kenmerken van de voorstelling

De bijzondere grote poppen, spannende scenes, sfeervolle live-muziek en de vrolijke einddans met de kinderen maken deze voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Spelers: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek, gedeeltelijk live: Marc Spee 

Duur: 40 minuten

Einddans: 5 minuten

Uitloop en dieren ontmoeten: 5 minuten

Leeftijd: 3 t/m 7  jaar

Doelgroep: Deze voorstelling is in het bijzonder geschikt voor kleuters.

Prijzen:

tot 50 personen: 500 euro

van 50 tot 70 personen: 600 euro

van 70 tot 100 personen: 700 euro

2 voorstellingen op een dag: 850 euro

Alle prijzen zijn excl. reiskosten  0,25 cent per kilometer vanaf Amsterdam en 9 % btw

In de theatertent:

Deze voorstelling spelen wij vn half april t/m september ook in onze theatertent.

Er passen maximal 40 kinderen per voorstelling in de tent.

Prijs: 2 voorstellingen in de tent: 750 euro excl. reiskosten 0,25 per km en btw 9 % m.i.v. 1 oktober 2023

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen waaarin de kwetsbaarheid van de natuur en het milieu een grote rol spelen.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omkappen, in Rikkie en Bruno en de plasticzee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met de live muziek en percussie van Marc Spee.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;