Thuis op de wereld


Beschrijving voorstelling Thuis op de wereld:

Een hoopvolle en positieve voorstelling over kinderen op verschillende plekken op de wereld waar het klimaat van slag is. 

Het verhaal:

Opperwolf en Raaf zijn ontevreden over hoe de mensen met de aarde omgaan, en vinden dat de tijd van de mensen maar eens voorbij moet zijn, maar IJsbeer heeft alle vertrouwen in de kinderen. Opperwolf daagt haar uit: Als een mensenkind laat zien dat het genoeg om de aarde geeft, mogen de mensen blijven. Pien uit Holland is de uitverkorene. Raaf neemt Pien mee op een reis rond de wereld en zo komt ze op plekken waar kinderen een heel ander leven leiden dan ze gewend is.

Pico surft rond een tropisch eiland, Kadia bivakkeert in de woestijn en Nanouk woont in de sneeuw. Pien maakt nieuwe vrienden en beleeft spannende avonturen, want overal waar ze komt is de natuur van slag door de verandering in het klimaat. Nadat ze haar nieuwe vrienden heeft geholpen, wil Pien wel weer naar huis. Maar hoe moet ze naar haar eigen huis terug komen? En waarom wil Raaf haar niet meer helpen?

De voorstelling ging in premiere tijdens de kinderboekenweek onder de titel

Bij mij thuis is alles anders en speelt nu de komende seizoenen verder onder de titel Thuis op de wereld. 

Na afloop dansen wij samen met de kinderen uit het publiek een vrolijke en energieke einddans, zodat de kinderen zelf even lekker kunnen dansen en springen. 

De levensgrote mensen- en dierenpoppen van Theater Compagnie Alice, het spannende verhaal en de muziek van Marc Spee maken deze voorstelling tot een bijzondere belevenis.

Recensie geplaatst op www.kindertheater.nl:
door Basisschool Leander op 15 oktober 2023 08:27

Wat een leuke voorstelling! Theater Compagnie Alice heeft de kinderboekenweek 2023 spetterend bij ons geopend. Ruim 325 kinderen hebben met plezier en aandacht naar het verhaal gekeken. Zo leuk dat je de mensen achter de poppen helemaal niet meer ziet. Er werd gelachen, er werd \'boe\' geroepen, er werd gewezen welke kant ze op moesten en gewaarschuwd als er gevaar aan kwam. De kinderen zaten er vol in!

leeftijd: 5 t/m 12 jaar

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Muziek: Marc Spee

Eindregie en vormgevingsadviezen: Luc Willekens

Prijzen voorstellingen:

Publiek tot 50 personen: 500 euro

Publiek tot 70 personen: 600 euro

tot 100 personen: 700 euro

Bij meer dan 100 personen graag eerst overleg i.v.m zichtbaarheid en publieksopstelling in de zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*De bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten, 0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam en BTW 9 % Voor optredens in Belgie hanteren wij een korting op de reiskosten.

Theater Compagnie Alice speelt de volgende voorstellingen:

(U krijgt de meeste voorstellingen van ons te zien wanneer U op deze website als zoekopdracht Alice invult.)

Rikkie en Bruno en de plasticzee  4-10 jaar

Redders van het regenwoud  5-12 jaar familievoorstelling

Sterren van de zee 5-12 jaar familievoorstelling

Rikkie en Bruno redden de Noordpool 4-10 jaar

Odysseus!  12+ (voortgezet onderwijs en theaters) 

Kerstvoorstelling: Rikkie en Bruno redden kerstmis op de Noordpool 4-10 jaar

Sinterklaasvoorstelling: Rikkie en Bruno en het Kadootjesmonster 3-10 jaar

Schaap zoekt een thuis 3-7 jaar

Thuis op de wereld 5-12 jaar

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met grote poppen waaarin de kwetsbaarheid van de natuur en het milieu een grote rol spelen.

In Redders van het regenwoud moeten twee kinderen het opnemen tegen een projectontwikkelaar die alle bomen wil omkappen, in Rikkie en Bruno en de plasticzee gaan de twee hoofdpersonages op zoek naar het plasticmonster en in Schaap in het bos ontmoet een schaap allerlei dieren die in het bos wonen.

Karakteristiek voor onze voorstellingen zijn de bijzondere zelfgemaakte poppen waarmee de spelers door de ruimte bewegen in combinatie met de live muziek en percussie van Marc Spee.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;