Woelig Water - Interactief Muziektheater


'Woelig Water' is een interactieve muziektheatervoorstelling van Tijl Damen voor de hele basisschool over duurzaamheid en drinkwaterverbruik.

De mens is een waterdier. Van vruchtwater tot drinkwater, van toiletbezoek tot plensbui: zijn hele leven is de mens omgeven door en afhankelijk van dit vloeibare goud. Maar wat weten we er eigenlijk van? En hoeveel water gebruik jij eigenlijk?
Tijdens een spetterende, educatieve voorstelling stort Tijl Damen een waterval van liedjes, sketches, muzikale acts en waterwetenswaardigheden uit over zijn publiek, waarbij 'Water' in alle facetten verkend wordt, zoals: Plastic soep, drinkwaterverbruik, waterbouw, kringloop van het water en getijden. De voorstelling zit vol interactie: het publiek wordt op allerlei manieren actief betrokken.

Praktisch:
- Geschikt voor de hele basisschool.
- Ook beschikbaar met variant voor de onderbouw en voor de bovenbouw.
- Voorstelling kan enkel binnen worden gespeeld in een ruimte die verschemerd kan worden.
- Lengte voorstelling: ca. 50 min.
- Voorstelling is inclusief eigen licht/geluid.
- Opbouwtijd: 2 uur.

Indicatie kosten (scholen):
- Eén voorstelling (hele school): € 975,-
- Twee voorstellingen (onderbouw/bovenbouw): € 1600,-
Er worden geen aparte reiskosten in rekening gebracht.
Tarieven theaters/bibliotheken op aanvraag.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Tijl Damen schrijft en speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen/ familievoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen. Afwisselende, energieke theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Als geen ander is Tijl in staat af te stemmen op zijn publiek en hen voor zich in te nemen. Of het nu kleuters zijn, een hele basisschool of complete gezinnen: met zijn ongeremde energie en enthousiasme trekt Tijl iedereen over de streep om, soms ondanks zichzelf, mee te doen.

Naast kinder- en familievoorstellingen speelt Tijl ook voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij iedere show wordt een programma samengesteld dat goed aansluit bij de mogelijkheden en samenstelling van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en kindervoorstellingen. Inmiddels staat hij al bijna 15 jaar op het podium en speelt hij jaarlijks ruim 200 voorstellingen!

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Bibliotheek Oosterschelde op 18 oktober 2022 08:43
Wat een topvoorstelling! Tijl is een ontzettend hartelijke en professionele entertainer die niet alleen zijn publiek van begin tot eind weet te boeien, maar hij weet ook nog op een hele leuke manier er een leerzame ervaring van te maken. Ik kan het iedereen (jong en oud) aanbevelen.
door OBS de Springschans op 11 oktober 2022 16:01
Zowel de kinderen als de juffen hebben enorm genoten van deze show over water. Knap dat er met zulke simpele middelen, zo leuk muziek gemaakt kan worden! We hebben niet alleen gezongen, gedanst en muziek gemaakt, maar ook van alles over water en de kringloop van water geleerd!
door Het Kerspel op 09 oktober 2022 05:59
Jammer genoeg kan hierboven geen fan-tas-tisch worden aangevinkt, want wat hebben wij op Het Kerspel van de voorstelling \'Woelig Water\' genoten. De communicatie met Tijl verliep soepel en de reservering was snel rond. De kinderen worden tijdens de voorstelling actief (!) betrokken en dat viel zeer goed in de smaak. Tijl weet de zaal binnen no-time in de actiemodus (!) te zetten en in diezelfde tijd weer muisstil te krijgen. Onwijs knap! We hopen zeker dat je nog eens vaker bij ons langs wilt komen. ... \'PLASTICSOEP! PLASTICSOEP!\' ... Ik hoor het nog geregeld in de klas\/school voorbij komen.
;